Malinový džem voní létem a je to jeden z našich nejoblíbenějších výrobků. Umíte si představit lepší snídani než čerstvé pečivo, s máslem a voňavou vzpomínkou na léto?
Malinový džem (bez semínek) si můžete objednat i v našem e-shopu.
1 kg očištěných malin
0,75 kg cukru
½ balíčku pektinu
1 hrst lístků máty
šťáva z jednoho citronu
Opláchnuté maliny dejte do hrnce a rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory. Maliny pustí šťávu. Lístky máty opláchněte a nakrájejte na drobné proužky, přidejte k malinám. Přiveďte směs na mírném plameni k varu a nechte 5 minut probublávat.
Pektin smíchejte s polévkovou lžící cukru a přisypte spolu s cukrem k obsahu v hrnci. Na závěr už nám chybí jen šťáva z jednoho citronu (zbavená zrníček).
Pomalu vařte do varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Doba vaření záleží na požadované hustotě.
Zavařujte do skleniček Weck. Malinový džem v nich vypadá opravdu efektně. Pokud chcete džem bez zrníček, můžete si koupit ten náš nebo si celou směs ještě za horka přepasírovat a znovu provařit.
Plňte do horkých sklenic, nejlépe do “džemovek” Weck Zavařujte 20 minut při 80°C. Tímto neobvyklým džemem uděláte radost i jako jedlým dárkem třeba paní učitelkám.