
Malinový džem – voňavá vzpomínka na léto
Malinový džem, který voní létem a chutná naprosto božsky. Tento jednoduchý recept patří mezi naše nejoblíbenější a určitě si ho oblíbíte i vy. Pokud preferujete jemnější variantu, můžete džem snadno propasírovat a vychutnat si ho bez zrníček. A když vám zbydou další maliny, určitě vyzkoušejte jahodovo-malinový džem – fantastickou kombinaci chutí, která vám připomene léto v každém soustu.
Skvěle se k němu hodí také naše další ovocné lahůdky, například Džem z černého rybízu s levandulí z Bezděkova, Malinový džem s kokosovým mlékem a limetkou nebo Švestkový džem s perníkovým kořením, které snadno pořídíte přímo v našem e-shopu.
Počet sklenic 4 sklenice
Čas 45 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4
Suroviny
- 1 kg očištěných malin
- 750 g cukru
- 0.5 balíčku pektinu (10 g)
- 1 hrst lístků máty
- 1 citron (šťáva)
Postup přípravy
1
Maliny vložte do hrnce a rozšťouchejte šťouchadlem, aby pustily šťávu. Přidejte nakrájenou mátu a směs přiveďte k varu.
2
Pektin smíchejte s trochou cukru a přidejte spolu se zbylým cukrem do hrnce. Nakonec přilijte citronovou šťávu.
3
Vařte a míchejte do zhoustnutí, dokud se cukr nerozpustí. Hustotu si upravte dle chuti a doby varu.
4
Džem nalijte do čistých horkých sklenic – ideálně sklenice na džem Weck – a zavařujte 20 minut při 80 °C.