🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Cibulová zavařenina s tymiánem

Cibuláda
Cibuláda – sladko-slaná delikatesa

Cibulová zavařenina neboli cibuláda patří mezi oblíbené podzimní delikatesy. Pomalu dušená cibule získá nasládlou chuť, kterou krásně doplní tymián a citronová kůra.

Skvěle se hodí do sendvičů, k pečenému masu nebo k vyzrálým sýrům. Stačí lžička cibulády a z obyčejného jídla se rázem stane gurmánský zážitek.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-40076##

Počet porcí cca 6 sklenic (370–500 ml)
Čas 60 minut + zavaření 30 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 6

Ingredience na cibuládu

  • 2 kg cibule
  • 80 ml olivového oleje
  • 20 g tymiánových lístků
  • kůra z 5 bio citronů
  • 150 g třtinového cukru
  • 250 ml bílého vinného octa
  • sůl a pepř
Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40085##

Recept na cibuládu

1
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka nebo osminky. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a dusťe zlehka do zlatova.
2
Při dušení postupně přilévejte ocet, vždy když se tekutina odpaří. Sem tam promíchejte.
3
Přidejte tymián, citronovou kůru, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte, až směs zhoustne (cca 10 minut).
4
Plňte horké do skleniček a zavařujte 30 minut při 85 °C.
My vyrábíme Cibulové čatní podobným způsobem – můžete srovnat s domácí verzí. Takto připravená cibuláda vydrží 12 měsíců ve spíži, po otevření ji spotřebujte do 3 týdnů.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x