Cibulová zavařenina s tymiánem

Cibuláda – sladko-slaná delikatesa
Cibulová zavařenina neboli cibuláda patří mezi oblíbené podzimní delikatesy. Pomalu dušená cibule získá nasládlou chuť, kterou krásně doplní tymián a citronová kůra.
Skvěle se hodí do sendvičů, k pečenému masu nebo k vyzrálým sýrům. Stačí lžička cibulády a z obyčejného jídla se rázem stane gurmánský zážitek.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40076##
Počet porcí cca 6 sklenic (370–500 ml)
Čas 60 minut + zavaření 30 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 6
Ingredience na cibuládu
- 2 kg cibule
- 80 ml olivového oleje
- 20 g tymiánových lístků
- kůra z 5 bio citronů
- 150 g třtinového cukru
- 250 ml bílého vinného octa
- sůl a pepř
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40085##
Recept na cibuládu
1
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka nebo osminky. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a dusťe zlehka do zlatova.
2
Při dušení postupně přilévejte ocet, vždy když se tekutina odpaří. Sem tam promíchejte.
3
Přidejte tymián, citronovou kůru, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte, až směs zhoustne (cca 10 minut).
4
Plňte horké do skleniček a zavařujte 30 minut při 85 °C.
My vyrábíme Cibulové čatní podobným způsobem – můžete srovnat s domácí verzí. Takto připravená cibuláda vydrží 12 měsíců ve spíži, po otevření ji spotřebujte do 3 týdnů.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář