Jablečný crumble

jablečné crumble

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • cca 5 větších jablek (oloupaných bez jadřinců, nakrájených na kousky)
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • 80 g špaldové celozrnné mouky (nebo pšeničné celozrnné)
  • 80 g ovesných vloček
  • 50 g másla
  • 40 g tmavého cukru

 

Zima přímo volá po teplých snídaních. Pokud už jste se přejedli kaší, máme pro vás tip na teplý dezert či snídani - voňavý jablečný crumble. Okořeněný skořicí vám zaručeně prohřeje každý zimní den.

My je zapékáme ve Weckovkách, máme tak na ně i víčko pro uschování v ledničce. Na druhý den jen dáme na chvilku ohřát do trouby a “krambl” je opět v plné síle.

Nejlépe chutná s hustým jogurtem nebo kysanou smetanou.

Nakrájená jablíčka nasypeme do Weckovek (nejlépe se na krambl hodí široké masovky). Koncem zimy už bývají jablka vyschlejší a tak jim můžeme do misky přidat lžíci moštu nebo vody.

Z ostatních ingrediencí uděláme drobenku, kterou jablíčka posypeme. Pečeme ve spodní části trouby vyhřáté na 200°C přibližně 25 minut.

Podáváme teplé nebo studené.

x