Švestkový crumble

Crumble (krambl) je oblíbený anglický dezert, který spojuje vrstvu šťavnatého ovoce s křupavou máslovou drobenkou. Na podzim je ideální ze švestek, které při pečení pustí sladkokyselou šťávu a krásně provoní celou kuchyni.
Tento jednoduchý a lehce zdravější dezert zvládnete připravit během chvilky. Skvěle se hodí na podzimní odpoledne k čaji i jako sladká tečka po večeři. Na pečení doporučujeme použít malé zapékací misky nebo nízké skleničky WECK, ve kterých crumble nejen dobře vypadá, ale můžete ho v nich i servírovat.
##PRODUCT-WIDGETS-40049##
Znáte crumble?
Crumble neboli krambl je křupavá drobenka se šťavnatým ovocem, která vzniká při společném zapečení. Šťáva z ovoce se částečně vsákne do drobenky, takže je krásně vláčná.
Můžete použít švestky, ale i jakékoli sezónní ovoce – jahody, maliny, borůvky, rebarboru… Mimo sezónu klidně sáhněte po zavařenině nebo mraženém ovoci. Na zapékání se hodí malé zapékací misky nebo nízké skleničky Weck, například masovky nebo sklenice ve tvaru bábovky.
Ingredience na švestkový crumble
- 500 g vypeckovaných švestek
- 100 g třtinového cukru
- 100 g ovesných vloček
- 100 g špaldové mouky
- 50 g třtinového cukru
- 50 g změklého másla
- 1 lžička skořice
##PRODUCT-WIDGETS-40086##
Recept na švestkový crumble
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.