V dnešní době, kdy se svět točí rychleji než kdy dřív, přibývá lidí, kteří zpomalují. Přemýšlejí jin...
Vše
V pátek 7. března se v Paláci chutí Via Delicia odehrál výjimečný okamžik – slavnostn...
Sklenice Weck nejsou jen obyčejné zavařovací sklenice – jejich krásný design a odolnost z nich dělaj...
Potřebujete dárek, který udělá radost vašim zaměstnancům, klientům nebo obchodním partnerům? Připrav...
Kam vyrazit v okolí rodinné konzerávrny Via Delicia? Objevte poklady Zábřežska: tipy na výlet v ok...
Cuketové placky se strouhanou cuketou Lehké, rychlé a voňavé placky z cukety, které si zamilujete j...
Domácí rajčatová omáčka s bylinkami Tato domácí rajčatová omáčka je ideální základ pro těstoviny, p...
Pro chladné dny není lepší volby než rychlý horký nápoj. V dnešním článku vám představíme tři lahodn...
Díky svým silným zahřívacím a protizánětlivým účinkům patří zázvor mezi nejznámější a nejúčinnější p...
Meruňkový kompot – letní sladkost na zimu Hledáte ověřený meruňkový kompot recept, který zachová ch...
Meruňky s tymiánem v orientálním stylu Tak trochu jiné meruňky s tymiánem, které perfektně ladí s m...
Malinový džem – voňavá vzpomínka na léto Malinový džem recept, který voní létem, je jedním z našich...
Chtěli jsme vyzkoušet pečení chleba ve Weckovách a vzhledem k jarní očistě jsme zvolili ryze zdravou...
Silná imunita je klíčová pro udržení dobrého zdraví, zejména v obdobích zvýšeného výskytu nachlazení...
JAK NA KRÉMOVOU DÝŇOVOU POLÉVKU? Recept na dýňovou polévku v úplně té nejjednodušší podobě, která ...
¨ Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou Tento kachní burger recept je ide...
Jednoduchý velikonoční dezert s domácím vaječným likérem je stálicí na naší velikonoční tabuli. Lehk...
Máte přebytek dýní nebo si jednoduše tento podzimní skvost chcete uchovat i na zbytek roku? A co tak...
Kombinace smetany a hub nikdy nezklame. Jinak tomu není ani v případě medailonků s houbovou omáčkou,...
V květnu a v červnu najdete na okrajích lesů, kolem cest a parků keře bezu černého obtěžkané voňavým...
Milujeme vrstvené poháry, které skvěle vyniknou ve skleničkách WECK. Máme pro vás tip na úžasnou jar...
Kdo by nemiloval domácí jahodový džem? K tomu máslo, čerstvé pečivo a nejlepší snídaně na světě je h...
Podzim je tady a spolu s ním potřeba utužovat imunitu. Než se pustíte do polykání tabletek, vyzkouše...
Domácí rajčatový kečup bez konzervantů Úžasný domácí kečup je jedním z nejvděčnějších způsobů, jak ...
CO BUDETE POTŘEBOVAT Myslíte to s novoročním hubnutím vážně? Už vás v práci omrzel...
Domácí griotka z višní po babičce Ověřený griotka z višní recept, který v naší rodině přechází z ge...
Třešňový kompot – klasika z letní úrody Máte plný košík třešní ze samosběru třešní nebo vlastní zah...
Třešňový Crumble ve sklenici Weck Třešňový Crumble je rychlý, voňavý a dokonale letní dezert z třešn...
Po náročné zimě je potřeba doplnit vitamín C, to věděly už naše babičky. A proto na jaře sbíraly smr...
Plody černého bezu všude kolem nás neomylně hlásí začátek podzimu. Najdete ho kolem cest, v parcích ...
Domácí rozmarýnová a olivová sůl – jedlý dárek Tahle ochucená sůl je skvělý nápad na domácí jedlý d...
Rosol z červeného rybízu – domácí čirá delikatesa | Via Delicia Rosol z červeného rybízu – do...
Rillettes je tradiční francouzská masová pomazánka pocházející z oblasti Touraine ve střední Francii...
Jarní cibulka je jednou z prvních čerstvých surovin, které nám příroda na jaře nabízí. Její jemná ch...
CO BUDETE POTŘEBOVAT Rebarbora je běžně považována za ovoce, protože se obvykle dává do moučníků,...
Rebarbora, známá svou osvěžující kyselostí, je ideální surovinou pro přípravu chutney – sladkokyselé...
Řepa je tak trochu neprávem opomíjená zelenina. Možná to v nás vypěstovaly školní jídelny a kan...
Pomazánky z černých oliv – středomořská inspirace Překvapte své hosty netradičně! Připravili jsme p...
CO BUDETE POTŘEBOVAT PESTO Z JARNÍCH BYLINEK Poměr a množství surovin si u tohoto receptu...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 300 g plně rozvitých pampeliškových květů 50 g aromatických bylinek (skvěle...
Ostrý jahodový relish – pikantní delikatesa k masu Ostrý jahodový relish je skvělou alternativou k ...
Domácí ořechovka – tradiční recept s kořením Připravte si domácí ořechovku podle tradičního českého...
Argentinská chimichurri omáčka – recept na pikantní bylinkový zázrak Chimichurri omáčka je voňavá b...
Domácí bylinkový olej – recept na macerované oleje Ochucený bylinkový olej dodá šmrnc salátům, polé...
Ochucený ovocný ocet – recept s bazalkou a letním ovocem Tento recept na jablečný ocet vám ukáže je...
Kvašená zelenina je tradičním způsobem, jak uchovat vitamíny a minerály pro chladné zimní měsíce. Na...
Pečené červené papriky v oleji – delikatesa jako z Itálie Připravte si doma pečené červené papriky ...
Nestihla vám včas uzrát všechny rajčata a už je čas je sklidit, aby nepřešla prvními mrazíky? Klidně...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 5 vařených vajíček 2 hrsti jarních bylinek 250 ml vody 1 lžíce cukru 100...
Nakládaná červená řepa s křenem a jablkem je tradiční pochoutkou, která spojuje sladkost řepy, pikan...
Nakládaná cuketa v olivovém oleji – letní delikatesa ve sklenici Hledáte rychlé recepty z cukety, k...
Mrkvové chutney se zázvorem – sladkokyselá delikatesa k sýrům i masu Mrkvové chutney s výrazným záz...
CO BUDETE POTŘEBOVAT Kvašené nebo také kysané zelí je základem zimní kuc...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 220 ml octa 780 ml vody 90 g cukru 25 g soli 15 kuliček pepře 20 kuliče...
Domácí rybí salát z nakládaných ryb – recept po výlovu Domácí rybí salát z vlastnoručně nakládaných...
Domácí jahodový ocet – lahodný základ do salátů i na pití Jahodový ovocný ocet je krásně růžový a l...
CO BUDETE POTŘEBOVAT Chřestová pomazánka z fetou a cizrnou: 200 g chřestu (přibližně 20 výhonků)...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 750 g jedlých hub (nakrájených na tenké plátky) 125 ml bílého vinného octa ...
Fermentace, známá také jako kvašení, je tradiční metodou konzervace zeleniny, která nejen prodlužuje...
Domácí rajčatová passata – chuť léta na lžičce Rajčatová passata je skvělým základem pro těstovinov...
Domácí příkrmy pro děti – zdravé, bez konzervantů a levné Připravte si domácí ovocné i zeleninové p...
Domácí bylinkové limonády z bezového a pampeliškového sirupu Osvěžte se domácími limonádami z bezov...
Domácí jogurt je nejen zdravější, ale i chutnější alternativou ke kupovaným výrobkům. Připravte si h...
Sladkokyselý cuketový relish – ideální ke grilování i do burgerů Cuketový relish je oblíbený pikant...
Cuketová pomazánka na topinky – pikantní pečená delikatesa Vyzkoušejte domácí cuketovou pomazánku s...
Univerzální cuketová omáčka – skvělá k masu i rýži Tato zeleninová cuketová omáčka je skvělý způsob...
Cuketová hořčice – pikantní omáčka ke klobáskám i masu Hledáte fit recept z cukety, který se dá dlo...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 2 kg cibule 80 ml olivového oleje 20 g tymiánových lístků nastrouhanou ků...
CO BUDETE POTŘEBOVAT máslo čerstvé bylinky (dle chuti) sůl koření (pepř, h...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 3 litry vody 15 květenství černého bezu 1 biocitron 8 lžic třtinové ho cu...
Bazalkový olej – voňavý dochucovač italské kuchyně Domácí bazalkový olej je aromatické dochucovadlo...
Americké okurky – pikantní salát do burgerů i ke grilování Americké okurky jsou výtečný sladkokysel...
Domácí ajvar z pečených paprik a lilku – balkánská pochoutka Ajvar je výjimečná balkánská pomazánka...
Crumble, známý také jako krambl, je oblíbený dezert pocházející z anglicky mluvících zemí. Spojuje k...
Švestková marmeláda s čokoládou je dokonalým spojením ovocné sladkosti a jemné hořkosti kvalitní hoř...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 500 g polohrubé mouky 1/2 l mléka 4 žloutky 100 g másla 60 g cukru 40 g...
Domácí rybízová marmeláda s vanilkou – ideální na cukroví i do jogurtu Rybízová marmeláda je nepost...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 250 g rebarbory (nakrájené na malé kousky) 125 g vanilkového cukru ½  ...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 100 g ovesných vloček 2 lžíce chia semínek 300 ml mléka (rostlinného nebo ...
Ostružinová marmeláda – sladká vzpomínka na lesní plody Ostružiny marmeláda recept je ideální pro v...
Mléčná rýže s karamelizovanými jablky je dokonalým spojením krémové konzistence a sladké ovocné chut...
Malinový džem s pektinem – bez chemie a bez semínek Tento malinový džem je výtečná domácí pochoutka...
Kdoule, často opomíjené ovoce našich zahrad, skrývají pod svou trpkou slupkou skutečný poklad. Tepel...
Jahodový crumble s rebarborou ve sklenici – letní dezert ve stylu Jahodový crumble s rebarborou je ...
Jablka patří mezi nejstarší druhy ovoce. Již v antice bylo považováno za symbol plodnosti, lásk...
CO BUDETE POTŘEBOVAT cca 5 větších jablek (oloupaných bez jadřinců, nakrájených na kousky) 1 vrc...
Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck Italský dezert panna cotta vyniká jednoduchostí...
2,5 kg okrájených a oloupaných hrušek, nakrájených na malé kostičky velkou konzervu ananasu (většin...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 500 g mouky (polohrubá a menší část hladká) 120 g moučkového cukru 1 vanil...
Domácí borůvkový džem – chuť léta ve skleničce Pokud hledáte recept na borůvkový džem, který zvládn...
Palačinky patří mezi nejoblíbenější pokrmy, které si můžete připravit kdykoli během roku. Zdá se, že...
CO BUDETE POTŘEBOVAT Klasická vajíčková pomazánka 8 uvařených vajec 2 lžíce majonézy 200 g žer...
Cuketové rolky se slaninou a kozím sýrem Vyzkoušejte originální předkrm z cukety – grilované cuketo...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky 10 g nastrouhané citrónové kůry (ne...
CO BUDETE POTŘEBOVAT 0,5 kg drůbežích jater 100 ml portského vína 100 g másla + trochu navíc na...
Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa Domácí cibuláda je delikatesa, kterou si za...
Pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou Domácí pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou je skv...
Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek Hledáte recept na pečenou křepelku, který oko...
Jehněčí maso je na jaře v nejlepší kondici, a proto je ideální čas vyzkoušet tento šťavnatý jehněčí ...
Slovo pesto pochází z italského slova pestare - tedy tlouci. Touto činností totiž vznikaly první pes...