Vše

Preppeři: Návrat k jednoduchosti, která dává smysl

V dnešní době, kdy se svět točí rychleji než kdy dřív, přibývá lidí, kteří zpomalují. Přemýšlejí jin...

Vítězný džem ze soutěže Flora Džem 2024 slavnostně pokřtěn!

V pátek 7. března se v Paláci chutí Via Delicia odehrál výjimečný okamžik – slavnostn...

20 skvělých způsobů, jak využít sklenice Weck

Sklenice Weck nejsou jen obyčejné zavařovací sklenice – jejich krásný design a odolnost z nich dělaj...

Firemní dárky plné delikates

Potřebujete dárek, který udělá radost vašim zaměstnancům, klientům nebo obchodním partnerům? Připrav...

Tipy na výlety v okolí Zábřeha na Moravě

Kam vyrazit v okolí rodinné konzerávrny Via Delicia? Objevte poklady Zábřežska: tipy na výlet v ok...

Domácí cuketové placky – recept, který si zamilujete

Cuketové placky se strouhanou cuketou Lehké, rychlé a voňavé placky z cukety, které si zamilujete j...

Domácí rajčatová omáčka s bylinkami

Domácí rajčatová omáčka s bylinkami Tato domácí rajčatová omáčka je ideální základ pro těstoviny, p...

Tři lahodné horké nealkoholické nápoje plné vitamínů a chutí

Pro chladné dny není lepší volby než rychlý horký nápoj. V dnešním článku vám představíme tři lahodn...

Zázvorový "shot"

Díky svým silným zahřívacím a protizánětlivým účinkům patří zázvor mezi nejznámější a nejúčinnější p...

Meruňkový kompot – letní sladkost na zimu

Meruňkový kompot – letní sladkost na zimu Hledáte ověřený meruňkový kompot recept, který zachová ch...

Zavařené meruňky s tymiánem

Meruňky s tymiánem v orientálním stylu Tak trochu jiné meruňky s tymiánem, které perfektně ladí s m...

Malinový džem

Malinový džem – voňavá vzpomínka na léto Malinový džem recept, který voní létem, je jedním z našich...

Semínkový chléb pečený ve skleničce

Chtěli jsme vyzkoušet pečení chleba ve Weckovách a vzhledem k jarní očistě jsme zvolili ryze zdravou...

Posilovač imunity

Silná imunita je klíčová pro udržení dobrého zdraví, zejména v obdobích zvýšeného výskytu nachlazení...

Dýňová polévka

JAK NA KRÉMOVOU DÝŇOVOU POLÉVKU? Recept na dýňovou polévku v úplně té nejjednodušší podobě, která ...

Kachní burger se Zeleninádou a Cibuládou – česká klasika v moderním stylu

¨ Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou Tento kachní burger recept je ide...

Velikonoční pohár s vaječným likérem

Jednoduchý velikonoční dezert s domácím vaječným likérem je stálicí na naší velikonoční tabuli. Lehk...

Nakládáná dýně

Máte přebytek dýní nebo si jednoduše tento podzimní skvost chcete uchovat i na zbytek roku? A co tak...

Medailonky s houbovou omáčkou

Kombinace smetany a hub nikdy nezklame. Jinak tomu není ani v případě medailonků s houbovou omáčkou,...

Bez - krásná léčivka, se kterou můžete kouzlit i v kuchyni

V květnu a v červnu najdete na okrajích lesů, kolem cest a parků keře bezu černého obtěžkané voňavým...

Rebarborový pohár

Milujeme vrstvené poháry, které skvěle vyniknou ve skleničkách WECK. Máme pro vás tip na úžasnou jar...

Jahodový džem s vanilkou

Kdo by nemiloval domácí jahodový džem? K tomu máslo, čerstvé pečivo a nejlepší snídaně na světě je h...

Kimči - základní recept

Podzim je tady a spolu s ním potřeba utužovat imunitu. Než se pustíte do polykání tabletek, vyzkouše...

Domácí kečup bez konzervantů – tradiční recept s rajčaty a jablky

Domácí rajčatový kečup bez konzervantů Úžasný domácí kečup je jedním z nejvděčnějších způsobů, jak ...

Vrstvené saláty

CO BUDETE POTŘEBOVAT   Myslíte to s novoročním hubnutím vážně? Už vás v práci omrzel...

Voňavá domácí griotka

Domácí griotka z višní po babičce Ověřený griotka z višní recept, který v naší rodině přechází z ge...

Třešňový kompot

Třešňový kompot – klasika z letní úrody Máte plný košík třešní ze samosběru třešní nebo vlastní zah...

Třešňový crumble: Sladká tečka z čerstvých třešní ve sklenici Weck

Třešňový Crumble ve sklenici Weck Třešňový Crumble je rychlý, voňavý a dokonale letní dezert z třešn...

Smrkový med

Po náročné zimě je potřeba doplnit vitamín C, to věděly už naše babičky. A proto na jaře sbíraly smr...

Sirup z černého bezu

Plody černého bezu všude kolem nás neomylně hlásí začátek podzimu. Najdete ho kolem cest, v parcích ...

Rozmarýnová a olivová sůl

Domácí rozmarýnová a olivová sůl – jedlý dárek Tahle ochucená sůl je skvělý nápad na domácí jedlý d...

Domácí rosol z červeného rybízu – klasika bez kompromisů

Rosol z červeného rybízu – domácí čirá delikatesa | Via Delicia Rosol z červeného rybízu – do...

Rillettes

Rillettes je tradiční francouzská masová pomazánka pocházející z oblasti Touraine ve střední Francii...

Relish z jarních cibulek

Jarní cibulka je jednou z prvních čerstvých surovin, které nám příroda na jaře nabízí. Její jemná ch...

Rebarborový sirup

CO BUDETE POTŘEBOVAT Rebarbora je běžně považována za ovoce, protože se obvykle dává do moučníků,...

Rebarborové chutney

Rebarbora, známá svou osvěžující kyselostí, je ideální surovinou pro přípravu chutney – sladkokyselé...

Pomazánky z řepy

Řepa je tak trochu neprávem opomíjená zelenina. Možná to v nás vypěstovaly školní jídelny a kan...

Pomazánky z černých oliv – Tapenáda a olivová pasta jako z Provence

Pomazánky z černých oliv – středomořská inspirace Překvapte své hosty netradičně! Připravili jsme p...

Pesto z jarních bylinek

CO BUDETE POTŘEBOVAT PESTO Z JARNÍCH BYLINEK Poměr a množství surovin si u tohoto receptu...

Pampeliškový med

CO BUDETE POTŘEBOVAT 300 g plně rozvitých pampeliškových květů 50 g aromatických bylinek (skvěle...

Ostrý jahodový relish

Ostrý jahodový relish – pikantní delikatesa k masu Ostrý jahodový relish je skvělou alternativou k ...

Ořechovka

Domácí ořechovka – tradiční recept s kořením Připravte si domácí ořechovku podle tradičního českého...

Chimichurri omáčka – recept na argentinskou klasiku s bylinkami a chilli

Argentinská chimichurri omáčka – recept na pikantní bylinkový zázrak Chimichurri omáčka je voňavá b...

Domácí ochucené oleje – bylinky v olivovém kabátě

Domácí bylinkový olej – recept na macerované oleje Ochucený bylinkový olej dodá šmrnc salátům, polé...

Domácí ochucený ovocný ocet – jednoduchý recept s bazalkou

Ochucený ovocný ocet – recept s bazalkou a letním ovocem Tento recept na jablečný ocet vám ukáže je...

Nakládané zelí s mrkví

Kvašená zelenina je tradičním způsobem, jak uchovat vitamíny a minerály pro chladné zimní měsíce. Na...

Nakládáné pečené papriky

Pečené červené papriky v oleji – delikatesa jako z Itálie Připravte si doma pečené červené papriky ...

Nakládaná zelená rajčata a chutney

Nestihla vám včas uzrát všechny rajčata a už je čas je sklidit, aby nepřešla prvními mrazíky? Klidně...

Nakládaná vařená vajíčka

CO BUDETE POTŘEBOVAT 5 vařených vajíček 2 hrsti jarních bylinek 250 ml vody 1 lžíce cukru 100...

Nakládaná řepa s křenem

Nakládaná červená řepa s křenem a jablkem je tradiční pochoutkou, která spojuje sladkost řepy, pikan...

Nakládaná cuketa v olivovém oleji – delikatesa k masu i na předkrm

Nakládaná cuketa v olivovém oleji – letní delikatesa ve sklenici Hledáte rychlé recepty z cukety, k...

Mrkvové chutney se zázvorem – orientální delikatesa ke grilovanému masu i sýrům

Mrkvové chutney se zázvorem – sladkokyselá delikatesa k sýrům i masu Mrkvové chutney s výrazným záz...

Kysané zelí ve sklenici

CO BUDETE POTŘEBOVAT   Kvašené nebo také kysané zelí je základem zimní kuc...

Kořeněné nakládané hříbky

CO BUDETE POTŘEBOVAT 220 ml octa 780 ml vody 90 g cukru 25 g soli 15 kuliček pepře 20 kuliče...

Domácí rybí salát z nakládaných ryb – recept po výlovu

Domácí rybí salát z nakládaných ryb – recept po výlovu Domácí rybí salát z vlastnoručně nakládaných...

Domácí jahodový ocet – krásný jedlý dárek i salátový zázrak

Domácí jahodový ocet – lahodný základ do salátů i na pití Jahodový ovocný ocet je krásně růžový a l...

Chřestové pomazánky

CO BUDETE POTŘEBOVAT Chřestová pomazánka z fetou a cizrnou: 200 g chřestu (přibližně 20 výhonků)...

Houbový "kečup"

CO BUDETE POTŘEBOVAT 750 g jedlých hub (nakrájených na tenké plátky) 125 ml bílého vinného octa ...

Fermentovaná zelenina

Fermentace, známá také jako kvašení, je tradiční metodou konzervace zeleniny, která nejen prodlužuje...

Domácí rajčatová passata

Domácí rajčatová passata – chuť léta na lžičce Rajčatová passata je skvělým základem pro těstovinov...

Domácí příkrmy pro děti – zdravé, bez konzervantů a levné

Domácí příkrmy pro děti – zdravé, bez konzervantů a levné Připravte si domácí ovocné i zeleninové p...

Domácí bylinkové a bezinkové limonády – osvěžení z přírody

Domácí bylinkové limonády z bezového a pampeliškového sirupu Osvěžte se domácími limonádami z bezov...

Domácí jogurt

Domácí jogurt je nejen zdravější, ale i chutnější alternativou ke kupovaným výrobkům. Připravte si h...

Sladkokyselý cuketový relish – ideální ke grilování i do burgerů

Sladkokyselý cuketový relish – ideální ke grilování i do burgerů Cuketový relish je oblíbený pikant...

Cuketová pomazánka na topinky – pikantní pečená delikatesa

Cuketová pomazánka na topinky – pikantní pečená delikatesa Vyzkoušejte domácí cuketovou pomazánku s...

Univerzální cuketová omáčka – skvělá k masu i špagetám

Univerzální cuketová omáčka – skvělá k masu i rýži Tato zeleninová cuketová omáčka je skvělý způsob...

Cuketová hořčice – domácí pikantní omáčka ke grilování

Cuketová hořčice – pikantní omáčka ke klobáskám i masu Hledáte fit recept z cukety, který se dá dlo...

Cibulová zavařenina s tymiánem

CO BUDETE POTŘEBOVAT 2 kg cibule 80 ml olivového oleje 20 g tymiánových lístků nastrouhanou ků...

Bylinkové máslo

CO BUDETE POTŘEBOVAT   máslo čerstvé bylinky (dle chuti)  sůl  koření (pepř, h...

Bezová limonáda

CO BUDETE POTŘEBOVAT 3 litry vody 15 květenství černého bezu 1 biocitron 8 lžic třtinové ho cu...

Bazalkový olej – voňavý dochucovač do salátů a italských jídel

Bazalkový olej – voňavý dochucovač italské kuchyně Domácí bazalkový olej je aromatické dochucovadlo...

Americké okurky – pikantní salát do burgerů a ke grilu

Americké okurky – pikantní salát do burgerů i ke grilování Americké okurky jsou výtečný sladkokysel...

Domácí ajvar z pečených paprik a lilku – balkánská pochoutka

Domácí ajvar z pečených paprik a lilku – balkánská pochoutka Ajvar je výjimečná balkánská pomazánka...

Švestkový crumble

Crumble, známý také jako krambl, je oblíbený dezert pocházející z anglicky mluvících zemí. Spojuje k...

Švestková marmeláda s čokoládou

Švestková marmeláda s čokoládou je dokonalým spojením ovocné sladkosti a jemné hořkosti kvalitní hoř...

Svatomartinské rohlíčky

CO BUDETE POTŘEBOVAT 500 g polohrubé mouky 1/2 l mléka 4 žloutky 100 g másla 60 g cukru 40 g...

Domácí rybízová marmeláda s vanilkou – dokonalá chuť do cukroví i jogurtu

Domácí rybízová marmeláda s vanilkou – ideální na cukroví i do jogurtu Rybízová marmeláda je nepost...

Rebarborový džem s vanilkou

CO BUDETE POTŘEBOVAT 250 g rebarbory (nakrájené na malé kousky) 125 g vanilkového cukru ½  ...

Ovesná kaše připravená přes noc

CO BUDETE POTŘEBOVAT 100 g ovesných vloček 2 lžíce chia semínek 300 ml mléka (rostlinného nebo ...

Ostružinový džem s pektinem – ideální na lívance, jogurt i pečivo

Ostružinová marmeláda – sladká vzpomínka na lesní plody Ostružiny marmeláda recept je ideální pro v...

Mléčná rýže s karamelizovanými jablky

Mléčná rýže s karamelizovanými jablky je dokonalým spojením krémové konzistence a sladké ovocné chut...

Malinový džem s pektinem – bez chemie a bez semínek

Malinový džem s pektinem – bez chemie a bez semínek Tento malinový džem je výtečná domácí pochoutka...

Kdoulový džem

Kdoule, často opomíjené ovoce našich zahrad, skrývají pod svou trpkou slupkou skutečný poklad. Tepel...

Jahodovo-rebarborový crumble ve sklenici Weck – jednoduchý letní dezert

Jahodový crumble s rebarborou ve sklenici – letní dezert ve stylu Jahodový crumble s rebarborou je ...

Jablečný džem

Jablka patří mezi nejstarší druhy ovoce. Již v antice bylo považováno za symbol plodnosti, lásk...

Jablečný crumble

CO BUDETE POTŘEBOVAT cca 5 větších jablek (oloupaných bez jadřinců, nakrájených na kousky) 1 vrc...

Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck

Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck Italský dezert panna cotta vyniká jednoduchostí...

Hruškový "med"

2,5 kg okrájených a oloupaných hrušek, nakrájených na malé kostičky velkou konzervu ananasu (většin...

Hodové koláče

CO BUDETE POTŘEBOVAT 500 g mouky (polohrubá a menší část hladká) 120 g moučkového cukru 1 vanil...

Domácí borůvkový džem – chuť léta ve skleničce

Domácí borůvkový džem – chuť léta ve skleničce Pokud hledáte recept na borůvkový džem, který zvládn...

Palačinky

Palačinky patří mezi nejoblíbenější pokrmy, které si můžete připravit kdykoli během roku. Zdá se, že...

Vajíčková pomazánka

CO BUDETE POTŘEBOVAT Klasická vajíčková pomazánka 8 uvařených vajec 2 lžíce majonézy 200 g žer...

Cuketové rolky se slaninou a kozím sýrem – Tapas předkrm ve skleničce

Cuketové rolky se slaninou a kozím sýrem Vyzkoušejte originální předkrm z cukety – grilované cuketo...

Marinované mozzarellové kuličky s bazalkou

CO BUDETE POTŘEBOVAT 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky 10 g nastrouhané citrónové kůry (ne...

Jemná drubeží paštika

CO BUDETE POTŘEBOVAT 0,5 kg drůbežích jater 100 ml portského vína 100 g másla + trochu navíc na...

Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa

Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa Domácí cibuláda je delikatesa, kterou si za...

Pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou – rychlá domácí večeře

Pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou Domácí pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou je skv...

Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek

Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek Hledáte recept na pečenou křepelku, který oko...

Jehněčí guláš

Jehněčí maso je na jaře v nejlepší kondici, a proto je ideální čas vyzkoušet tento šťavnatý jehněčí ...

Jarní bylinkové pesto

Slovo pesto pochází z italského slova pestare - tedy tlouci. Touto činností totiž vznikaly první pes...

x