home

Zajímavosti

10.04.2020

Velikonoční období a jeho zvyky

Celé velikonoční období, včetně předcházejícího půstu, je spojena s mnoha krásnými tradicemi, které souvisí  se probuzením zimní přírody a přechodu do jara. Některé tradice a zvyky pocházejí pravděpodobně už z předkřesťanské doby a oslavami rovnodennosti.
Celý článek
21.11.2019

Foie Gras - francouzská delikatesa

Ve Francii patří paštiky mezi velmi oblíbená jídla a proto se nelze divit, že také patří mezi jedničky ve výrobě Foie gras - luxusní játrové teriny. Slovní označení foie gras může být lehce zavádějící, označuje vstupní surovinu jako takovou, ale také produkt, který se z nich vyrábí
Celý článek
10.07.2019

Vůně grilovaného kuřete v originální paštice

Grilované kuře patří ve vzpomínkách mnohých z nás k nejopojnějším vůním našeho dětství. Dnes je to již milé retro vzpomínání na pojízdná auta s horkým grilem plným tyčí s napíchanými otáčejícími se kuřaty.
Celý článek
30.01.2017

Masopustní dobroty

Co všechno jste dříve mohli ochutnat během těchto slavností?
Celý článek
08.08.2016

Paštiky dříve a dnes

Jak to tenkrát dělali? Docela zásadní otázka, kterou jsme si položili při tvorbě našich paštikových receptur. Čtěte dál a dozvíte se více.
Celý článek
24.03.2016

Historie vzniku sterilovaných jídel

Věděli jste, že tradice zavařování vznikla ve Francii v 19. století? V našem článku se dočtete, jak to všechno bylo. 
Celý článek
16.02.2016

Jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou

Víte, co je džem a co marmeláda? Nebo je to jedno? Odpověď najdete v tomto článku.  
Celý článek
farmářské trhy
vše
Šternberk11.7.20207:30-12:30
Jeseník17.7.202009:00-17:00
Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás: