🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Recepty

Jednoduché cuketové placky

Jednoduché cuketové placky Počet porcí 6 porcí Čas 25 minut Náročnost 2/5 Počet porcí: − 6 +...

Domácí rajčatová omáčka s bylinkami

Domácí rajčatová omáčka s bylinkami Tato domácí rajčatová omáčka je ideální základ pro těstoviny, p...

Tři lahodné horké nealkoholické nápoje plné vitamínů a chutí

Pro chladné dny není lepší volby než rychlý horký nápoj. V dnešním článku vám představíme tři lahodn...

Zázvorový "shot"

Díky svým silným zahřívacím a protizánětlivým účinkům patří zázvor mezi nejznámější a nejúčinnější p...

Meruňkový kompot

Meruňkový kompot  Hledáte spolehlivý recept na meruňkový kompot, který uch...

Zavařené meruňky s tymiánem

Zavařené meruňky s tymiánem Vyzkoušejte naše netradiční meruňky s tymiánem, které skvěle doplní m...

Malinový džem

Malinový džem – voňavá vzpomínka na léto Malinový džem, který voní létem a chutná naprosto božsky...

Semínkový chléb pečený ve skleničce

Chtěli jsme vyzkoušet pečení chleba ve Weckovách a vzhledem k jarní očistě jsme zvolili ryze zdravou...

Posilovač imunity

Silná imunita je klíčová pro udržení dobrého zdraví, zejména v obdobích zvýšeného výskytu nachlazení...

Dýňová polévka

Krémová dýňová polévka (Hokkaido) Podzim si bez dýňové polévky snad ani neumíme představit. Tato ...

Kachní burger se Zeleninádou a Cibuládou – česká klasika v moderním stylu

¨ Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou Tento kachní burger recept je ide...

Velikonoční pohár s vaječným likérem

Jednoduchý velikonoční dezert s domácím vaječným likérem je stálicí na naší velikonoční tabuli. Lehk...

Nakládáná dýně

Nakládaná dýně Podzim je čas dýní a zavařování. Pokud máte dýní nadbytek, zkuste je naložit do sl...

Medailonky s houbovou omáčkou

Houby na smetaně (medailonky s houbovou omáčkou) Podzim bez vůně hub v kuchyni si snad ani neumím...

Bez - krásná léčivka, se kterou můžete kouzlit i v kuchyni

V květnu a v červnu najdete na okrajích lesů, kolem cest a parků keře bezu černého obtěžkané voňavým...

Rebarborový pohár

Milujeme vrstvené poháry, které skvěle vyniknou ve skleničkách WECK. Máme pro vás tip na úžasnou jar...

Jahodový džem s vanilkou

Kdo by nemiloval domácí jahodový džem? K tomu máslo, čerstvé pečivo a nejlepší snídaně na světě je h...

Kimči - základní recept

Kimchi (korejské kvašené zelí) Podzim je období, kdy naše tělo potřebuje pořádnou dávku vitamínů....

Domácí kečup s rajčaty a jablky

Domácí rajčatový kečup bez konzervantů Domácí kečup je skvělým způsobem, jak zpracovat bohatou úrod...

Vrstvené saláty

CO BUDETE POTŘEBOVAT   Myslíte to s novoročním hubnutím vážně? Už vás v práci omrzel...

Voňavá domácí griotka

Domácí griotka z višní po babičce Tato domácí griotka z višní je tradiční recept, který v naší ro...

Třešňový kompot

Třešňový kompot – klasika z letní úrody Máte plný košík třešní ze samosběru nebo vlastní zahrady?...

Třešňový crumble: Sladká tečka z čerstvých třešní ve sklenici Weck

Třešňový Crumble ve sklenici Weck Třešňový crumble je rychlý a voňavý letní dezert, ideální k vyu...

Smrkový med

Smrkový med ze smrkových výhonků Po náročné zimě je potřeba doplnit vitamín C, to věděly už naše ba...

Sirup z černého bezu

Sirup z černého bezu Černý bez je jedním z neomylných poslů podzimu. Jeho plody – bezinky – dozrá...

Rozmarýnová a olivová sůl

Domácí rozmarýnová a olivová sůl – jedlý dárek Tahle ochucená sůl je skvělý nápad na domácí jedlý d...

Domácí rosol z červeného rybízu – klasika bez kompromisů

Rosol z červeného rybízu – domácí čirá delikatesa Domácí rosol z červeného rybízu je lahodná čirá p...

Rillettes

Rillettes – francouzská masová pochoutka Rillettes je tradiční francouzská masová pomazánka, její...

Relish z jarních cibulek

Jarní cibulka je jednou z prvních čerstvých surovin, které nám příroda na jaře nabízí. Její jemná ch...

Rebarborový sirup

CO BUDETE POTŘEBOVAT Rebarbora je běžně považována za ovoce, protože se obvykle dává do moučníků,...

Rebarborové chutney

Rebarbora, známá svou osvěžující kyselostí, je ideální surovinou pro přípravu chutney – sladkokyselé...

Pomazánky z řepy

Řepové pomazánky – 2 inspirace Červená řepa je podzimní zelenina, která by v jídelníčku rozhodn...

Pomazánky z černých oliv – Tapenáda a olivová pasta jako z Provence

Pomazánky z černých oliv – středomořská inspirace Překvapte své hosty netradičně! Připravili jsme p...

Pesto z jarních bylinek

CO BUDETE POTŘEBOVAT PESTO Z JARNÍCH BYLINEK Poměr a množství surovin si u tohoto receptu...

Pampeliškový med

CO BUDETE POTŘEBOVAT 300 g plně rozvitých pampeliškových květů 50 g aromatických bylinek (skvěle...

Pikantní jahodový relish

Pikantní jahodový relish – delikatesa k masu Pikantní jahodový relish je skvělou alternativou k BBQ...

Ořechovka

Domácí ořechovka – tradiční recept s kořením Připravte si domácí ořechovku podle tradičního českého ...

Chimichurri omáčka – recept na argentinskou klasiku s bylinkami a chilli

Argentinská chimichurri omáčka – recept na pikantní bylinkový zázrak Chimichurri omáčka je voňavá b...

Domácí bylinkový olej

Domácí bylinkový olej Ochucený bylinkový olej dodá šmrnc salátům, polévkám i pečené zelenině. Připr...

Domácí ochucený ovocný ocet

Ochucený ovocný ocet Tento recept na jablečný ocet vám ukáže jednoduchou domácí výrobu bez přidání ...

Nakládané zelí s mrkví

Kvašené zelí s mrkví a jablky (domácí recept) Kvašená zelenina je tradiční způsob, jak uchov...

Nakládáné pečené papriky

Pečené červené papriky v oleji – delikatesa jako z Itálie Připravte si doma pečené červené papriky ...

Nakládaná zelená rajčata a chutney

Zelená rajčata – 2 způsoby (nakládaná & chutney) Ne všechna rajčata stihnou do podzimu dozr...

Nakládaná vařená vajíčka

CO BUDETE POTŘEBOVAT 5 vařených vajíček 2 hrsti jarních bylinek 250 ml vody 1 lžíce cukru 100...

Nakládaná řepa s křenem

Řepa s křenem – podzimní poklady Červená řepa patří k tradičním podzimním plodinám, které se sk...

Nakládaná cuketa v olivovém oleji

Nakládaná cuketa v olivovém oleji Hledáte rychlé recepty z cukety, které nejsou nudné? Vyzkoušejte ...

Mrkvové chutney se zázvorem

Mrkvové chutney se zázvorem Mrkvové chutney s výrazným zázvorem a limetkou je výbornou přílohou k m...

Kysané zelí ve sklenici

Kvašené zelí ve sklenici Kvašené neboli kysané zelí patří k základům zimní kuchyně díky vysokém...

Kořeněné nakládané hříbky

Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu Houbařská sezóna je v plném proudu a s ní přichází i ne...

Domácí rybí salát z nakládaných ryb

Domácí rybí salát z nakládaných ryb Domácí rybí salát z vlastnoručně nakládaných sladkovodních ryb ...

Domácí jahodový ocet

Domácí jahodový ocet Jahodový ovocný ocet je krásně růžový a lahodně aromatický doplněk, který využ...

Chřestové pomazánky

CO BUDETE POTŘEBOVAT Chřestová pomazánka z fetou a cizrnou: 200 g chřestu (přibližně 20 výhonků)...

Houbový "kečup"

Houbový kečup (bez rajčat) V tomhle „kečupu“ rajčata nehledejte – hlavní roli hrají houby, ideá...

Fermentovaná zelenina

Fermentace neboli kvašení Fermentace je tradiční způsob konzervace zeleniny, který prodlužuje j...

Domácí rajčatová passata

Domácí rajčatová passata Rajčatová passata je skvělým základem pro těstovinové omáčky, polévky nebo...

Domácí příkrmy pro děti

Domácí příkrmy pro děti  Připravte si domácí ovocné i zeleninové příkrmy pro děti bez konzerva...

Domácí bylinkové limonády

Domácí bylinkové limonády Osvěžte se domácími limonádami z bezového nebo pampeliškového sirupu. Tat...

Domácí jogurt

Domácí jogurt je nejen zdravější, ale i chutnější alternativou ke kupovaným výrobkům. Připravte si h...

Sladkokyselý cuketový relish – ideální ke grilování i do burgerů

Sladkokyselý cuketový relish – ideální ke grilování i do burgerů Cuketový relish je oblíbený pikant...

Cuketová pomazánka na topinky

Cuketová pomazánka na topinky Vyzkoušejte domácí cuketovou pomazánku s rajčaty, česnekem a chilli. ...

Cuketová omáčka – skvělá k masu i špagetám

Cuketová omáčka – skvělá k masu i rýži Tato zeleninová cuketová omáčka je skvělý způsob, jak chutně...

Cuketová hořčice – domácí pikantní omáčka ke grilování

Cuketová hořčice – pikantní omáčka ke klobáskám i masu Hledáte fit recept z cukety, který se dá dlo...

Cibulová zavařenina s tymiánem

Cibuláda – sladko-slaná delikatesa Cibulová zavařenina neboli cibuláda patří mezi oblíbené podz...

Bylinkové máslo

CO BUDETE POTŘEBOVAT   máslo čerstvé bylinky (dle chuti)  sůl  koření (pepř, h...

Bezová limonáda

CO BUDETE POTŘEBOVAT 3 litry vody 15 květenství černého bezu 1 biocitron 8 lžic třtinové ho cu...

Bazalkový olej – voňavý dochucovač do salátů a italských jídel

Bazalkový olej – voňavý dochucovač italské kuchyně Domácí bazalkový olej je aromatické dochucovadlo...

Americké okurky – pikantní salát do burgerů a ke grilu

Americké okurky – pikantní salát do burgerů i ke grilování Americké okurky jsou výtečný sladkokysel...

Domácí ajvar z pečených paprik a lilku – balkánská pochoutka

Domácí ajvar z pečených paprik a lilku – balkánská pochoutka Ajvar je výjimečná balkánská pomazánka...

Švestkový crumble

Švestkový crumble Crumble (krambl) je oblíbený anglický dezert, který spojuje vrstvu šťavnatého...

Švestková marmeláda s čokoládou

Švestková marmeláda s čokoládou Spojení sladkých švestek a kvalitní hořké čokolády vytváří orig...

Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky (se švestkovým džemem) Křehké máslové rohlíčky plněné švestkovým džemem...

Domácí rybízová marmeláda s vanilkou – dokonalá chuť do cukroví i jogurtu

Domácí rybízová marmeláda s vanilkou – ideální na cukroví i do jogurtu Rybízová marmeláda je nepost...

Rebarborový džem s vanilkou

CO BUDETE POTŘEBOVAT 250 g rebarbory (nakrájené na malé kousky) 125 g vanilkového cukru ½  ...

Ovesná kaše připravená přes noc

CO BUDETE POTŘEBOVAT 100 g ovesných vloček 2 lžíce chia semínek 300 ml mléka (rostlinného nebo ...

Ostružinový džem s pektinem – ideální na lívance, jogurt i pečivo

Ostružinová marmeláda – sladká vzpomínka na lesní plody Ostružiny marmeláda recept je ideální pro v...

Mléčná rýže s karamelizovanými jablky

Mléčná rýže s karamelizovanými jablky Krémová mléčná rýže se skořicí, doplněná o karamelizovaná...

Malinový džem s pektinem – bez chemie a bez semínek

Malinový džem s pektinem – bez chemie a bez semínek Tento malinový džem je výtečná domácí pochoutka...

Kdoulový džem

Kdoulový džem Kdoule patří k opomíjenému ovoci, které po tepelné úpravě získává jemnou chuť a j...

Jahodovo-rebarborový crumble ve sklenici Weck – jednoduchý letní dezert

Jahodový crumble s rebarborou ve sklenici – letní dezert ve stylu Jahodový crumble s rebarborou je ...

Jablečný džem

Jablečný džem Domácí jablečný džem provoněný skořicí a badyánem je ideální recept na podzim. Ko...

Jablečný crumble

Jablečný crumble se skořicí Sladký, křupavý a voňavý jablečný crumble se skořicí je ideální vol...

Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck

Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck Italský dezert panna cotta vyniká jednoduchostí...

Hruškový "med"

Hruškový „med“ (sirup z hrušek) Bez kapky medu, zato plný chuti – hustý sirup z hrušek a ananas...

Hodové koláče

Hodové koláče (posvícenské vdolečky) Křehké máslové koláčky s povidlovou náplní a křupavou drob...

Domácí borůvkový džem – chuť léta ve skleničce

Domácí borůvkový džem – chuť léta ve skleničce Pokud hledáte recept na borůvkový džem, který zvládn...

Palačinky

Palačinky patří mezi nejoblíbenější pokrmy, které si můžete připravit kdykoli během roku. Zdá se, že...

Vajíčková pomazánka

CO BUDETE POTŘEBOVAT Klasická vajíčková pomazánka 8 uvařených vajec 2 lžíce majonézy 200 g žer...

Cuketové rolky se slaninou a kozím sýrem – Tapas předkrm ve skleničce

Cuketové rolky se slaninou a kozím sýrem Vyzkoušejte originální předkrm z cukety – grilované cuketo...

Marinované mozzarellové kuličky s bazalkou

CO BUDETE POTŘEBOVAT 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky 10 g nastrouhané citrónové kůry (ne...

Jemná drubeží paštika

CO BUDETE POTŘEBOVAT 0,5 kg drůbežích jater 100 ml portského vína 100 g másla + trochu navíc na...

Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa

Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa Domácí cibuláda je delikatesa, kterou si za...

Pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou – rychlá domácí večeře

Pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou Domácí pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou je skv...

Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek

Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek Hledáte recept na pečenou křepelku, který oko...

Jehněčí guláš

Jehněčí maso je na jaře v nejlepší kondici, a proto je ideální čas vyzkoušet tento šťavnatý jehněčí ...

Jarní bylinkové pesto

Slovo pesto pochází z italského slova pestare - tedy tlouci. Touto činností totiž vznikaly první pes...

Bezová limonáda

Už jste vyzkoušeli letošní bezový hit - jemně perlivou lehce alkoholovou limonádu? Její příprava je ...

x