Recepty
Výpis článků
Jednoduché cuketové placky Počet porcí 6 porcí Čas 25 minut Náročnost 2/5 Počet porcí: − 6 +...
Domácí rajčatová omáčka s bylinkami Tato domácí rajčatová omáčka je ideální základ pro těstoviny, p...
3 horké nealko nápoje z džemů: brusinka • ostružina • rakytník Rychlé horké nápoje, které zahře...
Zázvorový shot – rychlá posila imunity Díky zahřívacím a protizánětlivým účinkům patří zázvor m...
Meruňkový kompot Hledáte spolehlivý recept na meruňkový kompot, který uch...
Zavařené meruňky s tymiánem Vyzkoušejte naše netradiční meruňky s tymiánem, které skvěle doplní m...
Malinový džem – voňavá vzpomínka na léto Malinový džem, který voní létem a chutná naprosto božsky...
Semínkový chléb pečený ve skleničkách WECK Chtěli jsme vyzkoušet pečení chleba ve Weckovkách a ...
Zázvor a fenykl fermentovaný v medu Silná imunita se opírá o kvalitní stravu. Fermentovaný zázv...
Krémová dýňová polévka (Hokkaido) Podzim si bez dýňové polévky snad ani neumíme představit. Tato ...
¨ Kachní burger s domácími houskami, Zeleninádou a Cibuládou Tento kachní burger recept je ide...
Velikonoční pohár s vaječným likérem Jednoduchý velikonoční dezert s domácím vaječným likérem j...
Nakládaná dýně Podzim je čas dýní a zavařování. Pokud máte dýní nadbytek, zkuste je naložit do sl...
Houby na smetaně (medailonky s houbovou omáčkou) Podzim bez vůně hub v kuchyni si snad ani neumím...
Bez černý v kuchyni V květnu a červnu najdete na okrajích lesů a parků keře bezu černého obtěžk...
Rebarborový tvarohový pohár Milujeme vrstvené poháry, které skvěle vyniknou ve skleničkách Weck...
Jahodový džem s vanilkou Kdo by nemiloval domácí jahodový džem? K čerstvému pečivu a máslu je t...
Kimchi (korejské kvašené zelí) Podzim je období, kdy naše tělo potřebuje pořádnou dávku vitamínů....
Domácí rajčatový kečup bez konzervantů Domácí kečup je skvělým způsobem, jak zpracovat bohatou úrod...
Vrstvený salát ve skleničce Myslíte to s novoročním hubnutím vážně? Už vás omrzela kantýna nebo...
Domácí griotka z višní po babičce Tato domácí griotka z višní je tradiční recept, který v naší ro...
Třešňový kompot – klasika z letní úrody Máte plný košík třešní ze samosběru nebo vlastní zahrady?...
Třešňový Crumble ve sklenici Weck Třešňový crumble je rychlý a voňavý letní dezert, ideální k vyu...
Smrkový med ze smrkových výhonků Po dlouhé zimě je potřeba doplnit vitamín C – to věděly už naš...
Sirup z černého bezu Černý bez je jedním z neomylných poslů podzimu. Jeho plody – bezinky – dozrá...
Domácí rozmarýnová a olivová sůl – jedlý dárek Tahle ochucená sůl je skvělý nápad na domácí jedlý d...
Rosol z červeného rybízu – domácí čirá delikatesa Domácí rosol z červeného rybízu je lahodná čirá p...
Rillettes – francouzská masová pochoutka Rillettes je tradiční francouzská masová pomazánka, její...
Relish z jarní cibulky Jarní cibulka je jednou z prvních čerstvých surovin, které nám příroda n...
Rebarborový sirup Přestože ji většina z nás vnímá jako ovoce, rebarbora je botanicky zelenina. ...
Rebarborové chutney Rebarbora svou osvěžující kyselostí přímo vybízí k přípravě chutney – sladk...
Řepové pomazánky – 2 inspirace Červená řepa je podzimní zelenina, která by v jídelníčku rozhodn...
Pomazánky z černých oliv – středomořská inspirace Překvapte své hosty netradičně! Připravili jsme p...
Pesto z jarních bylinek Poměry surovin si v tomto receptu snadno upravíte podle toho, jaké byli...
Pampeliškový med s bylinkami Samozřejmě nejde o pravý včelí med, ale o tradiční recept našich b...
Pikantní jahodový relish – delikatesa k masu Pikantní jahodový relish je skvělou alternativou k BBQ...
Domácí ořechovka – tradiční recept s kořením Připravte si domácí ořechovku podle tradičního českého ...
Argentinská chimichurri omáčka – recept na pikantní bylinkový zázrak Chimichurri omáčka je voňavá b...
Domácí bylinkový olej Ochucený bylinkový olej dodá šmrnc salátům, polévkám i pečené zelenině. Připr...
Ochucený ovocný ocet Tento recept na jablečný ocet vám ukáže jednoduchou domácí výrobu bez přidání ...
Kvašené zelí s mrkví a jablky (domácí recept) Kvašená zelenina je tradiční způsob, jak uchov...
Pečené červené papriky v oleji – delikatesa jako z Itálie Připravte si doma pečené červené papriky ...
Zelená rajčata – 2 způsoby (nakládaná & chutney) Ne všechna rajčata stihnou do podzimu dozr...
Nakládaná vajíčka s jarními bylinkami Donesli vaši koledníci tolik vařených vajec, že už nevíte...
Řepa s křenem – podzimní poklady Červená řepa patří k tradičním podzimním plodinám, které se sk...
Nakládaná cuketa v olivovém oleji Hledáte rychlé recepty z cukety, které nejsou nudné? Vyzkoušejte ...
Mrkvové chutney se zázvorem Mrkvové chutney s výrazným zázvorem a limetkou je výbornou přílohou k m...
Kvašené zelí ve sklenici Kvašené neboli kysané zelí patří k základům zimní kuchyně díky vysokém...
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu Houbařská sezóna je v plném proudu a s ní přichází i ne...
Domácí rybí salát z nakládaných ryb Domácí rybí salát z vlastnoručně nakládaných sladkovodních ryb ...
Domácí jahodový ocet Jahodový ovocný ocet je krásně růžový a lahodně aromatický doplněk, který využ...
Chřestové pomazánky Krátká, ale o to výjimečnější – chřestová sezóna právě začíná. Letos pro vás ...
Houbový kečup (bez rajčat) V tomhle „kečupu“ rajčata nehledejte – hlavní roli hrají houby, ideá...
Fermentace neboli kvašení Fermentace je tradiční způsob konzervace zeleniny, který prodlužuje j...
Domácí rajčatová passata Rajčatová passata je skvělým základem pro těstovinové omáčky, polévky nebo...
Domácí příkrmy pro děti Připravte si domácí ovocné i zeleninové příkrmy pro děti bez konzerva...
Domácí bylinkové limonády Osvěžte se domácími limonádami z bezového nebo pampeliškového sirupu. Tat...
Domácí jogurt Domácí jogurt je skvělou alternativou ke kupovaným – chutnější, zdravější a bez z...
Sladkokyselý cuketový relish – ideální ke grilování i do burgerů Cuketový relish je oblíbený pikant...
Cuketová pomazánka na topinky Vyzkoušejte domácí cuketovou pomazánku s rajčaty, česnekem a chilli. ...
Cuketová omáčka – skvělá k masu i rýži Tato zeleninová cuketová omáčka je skvělý způsob, jak chutně...
Cuketová hořčice – pikantní omáčka ke klobáskám i masu Hledáte fit recept z cukety, který se dá dlo...
Cibuláda – sladko-slaná delikatesa Cibulová zavařenina neboli cibuláda patří mezi oblíbené podz...
Bylinkové máslo Bylinkové máslo je skvělý způsob, jak i z obyčejného jídla vykouzlit gurmánský ...
Bezová limonáda Už jste vyzkoušeli letošní bezový hit? Jemně perlivá, lehce alkoholová limonáda...
Bazalkový olej – voňavý dochucovač italské kuchyně Domácí bazalkový olej je aromatické dochucovadlo...
Americké okurky – pikantní salát do burgerů i ke grilování Americké okurky jsou výtečný sladkokysel...
Domácí ajvar z pečených paprik a lilku – balkánská pochoutka Ajvar je výjimečná balkánská pomazánka...
Švestkový crumble Crumble (krambl) je oblíbený anglický dezert, který spojuje vrstvu šťavnatého...
Švestková marmeláda s čokoládou Spojení sladkých švestek a kvalitní hořké čokolády vytváří orig...
Svatomartinské rohlíčky (se švestkovým džemem) Křehké máslové rohlíčky plněné švestkovým džemem...
Domácí rybízová marmeláda s vanilkou – ideální na cukroví i do jogurtu Rybízová marmeláda je nepost...
Rebarborový džem s vanilkou Díky své nakyslé chuti je rebarborový džem ideální do sladkých kolá...
Overnight oats – ovesná kaše přes noc Leden je měsíc nových začátků a předsevzetí – a my máme t...
Ostružinová marmeláda – sladká vzpomínka na lesní plody Ostružiny marmeláda recept je ideální pro v...
Mléčná rýže s karamelizovanými jablky Krémová mléčná rýže se skořicí, doplněná o karamelizovaná...
Malinový džem s pektinem – bez chemie a bez semínek Tento malinový džem je výtečná domácí pochoutka...
Kdoulový džem Kdoule patří k opomíjenému ovoci, které po tepelné úpravě získává jemnou chuť a j...
Jahodový crumble s rebarborou ve sklenici – letní dezert ve stylu Jahodový crumble s rebarborou je ...
Jablečný džem Domácí jablečný džem provoněný skořicí a badyánem je ideální recept na podzim. Ko...
Jablečný crumble se skořicí Sladký, křupavý a voňavý jablečný crumble se skořicí je ideální vol...
Panna cotta se špendlíkovým džemem ve sklenici Weck Italský dezert panna cotta vyniká jednoduchostí...
Hruškový „med“ (sirup z hrušek) Bez kapky medu, zato plný chuti – hustý sirup z hrušek a ananas...
Hodové koláče (posvícenské vdolečky) Křehké máslové koláčky s povidlovou náplní a křupavou drob...
Domácí borůvkový džem – chuť léta ve skleničce Pokud hledáte recept na borůvkový džem, který zvládn...
Dokonalé palačinky Palačinky patří mezi nejoblíbenější pokrmy, které si můžete dopřát kdykoli b...
Vajíčkové pomazánky – 3 skvělé varianty Velikonoce, jaro a vejce patří neodmyslitelně k sobě. H...
Cuketové rolky se slaninou a kozím sýrem Vyzkoušejte originální předkrm z cukety – grilované cuketo...
Marinované mozzarellové kuličky Tento recept propojuje italskou lehkost s čerstvou chutí jarníc...
Jemná drůbeží paštika Jemná chuť drůbežích jater si skvěle rozumí s kapkou něčeho ostřejšího – ...
Domácí cibuláda – karamelizovaná cibule jako delikatesa Domácí cibuláda je delikatesa, kterou si za...
Pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou Domácí pizza s hovězím na rajčatech a mozzarellou je skv...
Pečená křepelka na divokém koření – gurmánský zážitek Hledáte recept na pečenou křepelku, který oko...
Jehněčí guláš na červeném víně Na jaře je jehněčí maso v nejlepší kondici, a tak je ideální čas...
Jarní bylinkové pesto Slovo pesto pochází z italského pestare, tedy tlouci – a právě touto tech...