home

Magazín

13.05.2020

Jak si užít jarní bylinky celý rok

Jarní bylinky jsou ve své plné síle a my vám přinášíme malé shrnutí toho, jak si je užít celoročně.
Celý článek
10.04.2020

Velikonoční období a jeho zvyky

Celé velikonoční období, včetně předcházejícího půstu, je spojena s mnoha krásnými tradicemi, které souvisí  se probuzením zimní přírody a přechodu do jara. Některé tradice a zvyky pocházejí pravděpodobně už z předkřesťanské doby a oslavami rovnodennosti.
Celý článek
09.04.2020

Tradiční české velikonoční pokrmy

Stejně jako o jiných větších svátcích, tak i před Velikonocemi se dodržoval přísný půst. Naši předci věděli, co je pro ně dobré a my se můžeme dnes inspirovat při jarních “detoxikačních” kúrách. 
Celý článek
02.04.2020

Pár tipů, jak si zkrátit čas zavařováním!

Doba v karanténě neutíká tak rychle, jak byste si přáli? Máte pocit, že si jen těžko hledáte zábavu? Máme pro vás pár tipů, jak si zkrátit čas a využít ho k zavařování oblíbených i neobvyklých dobrot!
Celý článek
02.04.2020

Piknik!

Karanténa ani počasí piknikům nepřejí, ale my se stejně nevzdáváme a chceme si to “udělat hezký”.
Celý článek
18.03.2020

Jak na zásoby?

Kdo je připraven není zaskočen! I tak lze vysvětlit princip prepperrství, tedy princip připravenosti na nenadále krize, které mohou v civilizovaném světě vypuknout (živelné pohromy, karantény, blackouty).
Celý článek
20.02.2020

První jarní bylinky v kuchyni

První jarní bylinky se už klubou, tento rok trochu předčasně. Když budete pozorní najdete i vy v jarní trávě první bylinky využitelné v kuchyni.
Celý článek
17.12.2019

Rychlé dárky vlastní výroby

Do Štědrého dne schází pár dní a vy stále hledáte inspiraci na rychlé, vkusné doma vyrobené dárky?
Celý článek
21.11.2019

Foie Gras - francouzská delikatesa

Ve Francii patří paštiky mezi velmi oblíbená jídla a proto se nelze divit, že také patří mezi jedničky ve výrobě Foie gras - luxusní játrové teriny. Slovní označení foie gras může být lehce zavádějící, označuje vstupní surovinu jako takovou, ale také produkt, který se z nich vyrábí
Celý článek
18.11.2019

Česnek

Česnek jako koření je známý už od starověku a patří tak k nejstarším kulturním rostlinám vůbec. Pochází pravděpodobně z jihozápadní Asie, ale brzy se rozšířil  po celé Evropě.
Celý článek
farmářské trhy
vše
Šumperk5.6.20208:00-15:00
Kroměříž20.6.20209:00-13:00
Přihlášení k odběru novinek
Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
(odhlášení možné kdykoliv).
Sledujte nás: